Aki lemaradt volna az első részről, itt elolvashatja, mibe is kezdtem bele bő egy hete.
Ígértem az első skicceket, de olyan ütemben kellett haladnom, hogy azok néhány óráig éltek, mert mindig módosult valami. Szeretem, ha van idő ülepedni a dolgoknak, de erre sajnos most nincsen idő. Azért azt megmutatom, milyen opciók jutottak eszembe a fodrászattal kapcsolatban, ill mik voltak az elsődleges szempontok a kávézó elrendezésénél.
A kávézó fő vonzótényezője a kávé lesz. A minőségi kávé. A tulajdonos éveken át tesztelt és kialakított receptúrák alapján fogja szendvicseit is kínálni. Így az kellett az elsődleges legyen, hogy mindennek meg legyen a helye, hogy a kiszolgálás ne csak házias, de gyors is legyen. Elsődleges a pult tökéletes megtervezése. Így a berendezésnél másodlagos, hogy hány főt tud befogadni egyszerre, főleg, hogy nagy forgalom a cél az elviteles termékekből is. A hely jó kis adottsága, hogy aki helyben fogyasztja majd a kis kávéját, az utcai életet élvezheti közben. Én imádok ablakban enni, lenni. Ti is így vagytok ezzel?
A fodrászattal azt gondoltam nem lesz bonyolult feladatom, de egyelőre több fejtörést okozott. Mind elrendezésben, mind a munkafolyamat, tárolás, világítás szempontjából. Elmentem a meglévő szalonba, hogy belelássak mélyebben, hogy is dolgoznak. Nem csak a tulajdonosnak, de a fodrásztermékeket forgalmazó cég(ek)nek is meg kell feleljen az elrendezés, hogy az állvány, amin a termékek lesznek elhelyezve, hova kerül, illetve milyen dekorációs elemeket illesztek be. Na tessék, ki gondolta volna, hogy levelezni fogok a …ja, ez nem reklám 🙂
Ez lett a két opció:
Bizony a baloldali 🙂 A középső volt még nagy kedvencem, élőben egyáltalán nem volt sárgás, de mégis túl natúr a sok natúr kiegészítőhöz, amit beillesztünk.
Elképesztő izgalmas munka lehet, veled izgulok én is! 🙂 Tipp: baloldali? Nekem a jobboldali túl kopott, a középső meg túl vörös… de persze ez az én ízlésem 🙂